Kevät on täydessä vauhdissa sekä kesä tulossa! Nyt on hyvä ajankohta ottaa yhteyttä jos kannot ovat pihapiirissä poiston tarpeessa.

Jyrsintäkalenterissa on runsaasti kohteita kuluneelta talvelta ja sinne otetaan vastaan uusia tilauksia, jotka saadaan jyrsintään alueittain heti lumitilanteen madaltuessa ja pois sulaessa. Kun lumenmäärä on riittävän vähäinen, tulee kannonjyrsinnästäkin suoritteena ensiluokkainen kun nähdään lähtevät pintajuuret ja muu kantoa ympäröivä maasto paremmin jyrsinnän yhteydessä.

Lahden metsuri- ja sahauspalvelu Ky suorittaa kantojen jyrsintää puunkaatojen yhteydessä tai tilauksesta erillisenä toimena. Kantojen jyrsintä on nopea, vaivaton ja siisti tapa poistaa kannot.

Kantojen jyrsinnässä kannosta tulee haketta, joka voidaan hyvin hyödyntää pihapiirissä esim. katteeksi tai kuivikkeeksi. Kannoista tuleva hake yleensä tulee hyödynnetyksi kohteessa, mutta tarvittaessa kannosta tuleva hake kerätään ja kuljetetaan pois.

Kannon poistosta jäävä kuoppa voidaan sopimuksesta täyttää mullalla ja kylvää vaikka nurmikon siemenillä. Kannon poisto ei kiinnitä asiakasta, joten kannon poistolle voidaan sopia ajankohta tai joustavasti ajanjakso, jolloin kanto käydään poistamassa.

Kannot jyrsitään kumitela-alustaisella SC70TX (67hp) kantojyrsimellä, joka kokonsa sekä maastokykyisyytensä puolesta mahtuvat ahtaisiin ja haastaviinkin paikkoihin. Kannot jyrsitään maanpinnan alapuolelle normaalisti 10-15cm ja kannon halkaisija mitataan läheltä maanpintaa.

Kategoria: yleinen