Oksien ja risujen haketus kätevästi

Lahden metsuri- ja sahauspalvelu Ky hoitaa oksien haketuksen puunkaatojen, pensaiden leikkausien ja puiden hoitoleikkauksien yhteydessä.

Puiden oksat haketetaan moniteräisellä Hondan 18hp polttomoottorilla varustetulla Eliet Super Prof 2000 hakettimella. Hakettimessa on ajomoottori ja näin se on helposti siirrettävissä oksien luokse vaikka takapihoille. Lisäksi hakettimessa on työtä helpottava hydraulinen syöttö ja oksien haketus on suuren sisäänmeno aukon vuoksi vaivatonta.

Haketin pystyy hakettamaan kerrallaan suurenkin määrän pientä oksaa tai yksittäisiä rankoja aina 10-12cm saakka.

Hake poistuu takana olevan seularitilän kautta alas maahan, eikä näin sotke ympäristöä hakkeella kuten useat yläkautta poistotorvesta hakkeen poistavat hakkurit.

Hake on kasalta siirrettävissä kottikärryihin, laatikoihin, säkkeihin tms.

Oksasista tuleva hake

Oksien hävittäminen hakettamalla tuottaa hyvälaatuista oksahaketta mm. kuivikkeeksi eläimille, istutuksien ympärille ja muihin piha-alueen eri käyttötarkoituksiin.

Tietynlaisessa puunkaatokokonaisuudessa tai pensaiden ja puiden hoitoleikkuiden yhteydessä on poistuvien oksien määrä usein pois kuljettamista ajatellen vähäinen ja hakettaminen näissä tapauksissa onkin usein nopea ja kustannustehokas vaihtoehto.