Oksien ja risujen haketus kätevästi

Lahden metsuri- ja sahauspalvelu Ky hoitaa oksien haketuksen puunkaatojen, pensaiden leikkausien ja puiden hoitoleikkauksien yhteydessä.

Puiden oksat haketetaan tapauskohtaisesti joko perässä vedettävällä järeämmällä Vermeer BC190XL hakettimella, jonka kapasiteetti on puidenrungoissa aina 20cm paksuuteen asti.  Toisena hakettimena on Eliet Super Prof 2000, jossa on ajomoottori ja sillä päästään ahtaisiinkin paikkoihin ja hyvin vaikka takapihoille.

Hakettimilla ei käytännössä ole oksien paksuuden suhteen rajoitteita, vaan kaikenlainen työ saadaan tehtyä. Hake toimii kiinteistöllä hyvin istutuksilla, komposteissa, pihakäymälöissä, poluilla tms.

Hake on kasalta siirrettävissä kottikärryillä, laatikoissa tai lapioitavissa säkkeihin tms. Hake voidaan myös kujettaa pois aina n. 10m3 määriin saakka.

Oksasista tuleva hake

Oksien hävittäminen hakettamalla tuottaa hyvälaatuista oksahaketta mm. kuivikkeeksi eläimille, istutuksien ympärille ja muihin piha-alueen eri käyttötarkoituksiin.

Tietynlaisessa puunkaatokokonaisuudessa tai pensaiden ja puiden hoitoleikkuiden yhteydessä on poistuvien oksien määrä usein pois kuljettamista ajatellen vähäinen ja hakettaminen näissä tapauksissa onkin usein nopea ja kustannustehokas vaihtoehto.

Oksahakettimen vuokraus

Oksahakettimen vuokraus on kätevä tapa päästä eroon pienestä määrästä oksia omatoimisesti tai vaikka naapureiden kesken.

Vuokrakäytössä on Eliet Super Prof 2000 ja hakettimen vuokrahinta on 100e/vrk.

 

Hintoihin lisätään arvonlisävero 24%